Het feest van de patroonheilige Sant’Efisio.
Jaarlijks, telkens op de feestdag van 1 mei, passeert een religieuze kleurrijke processie door Cagliari.
De processie is ontstaan in 1656 om St Efisio te bedanken voor de bemiddeling bij het verdrijven van de pest en volgens de legende zo het eiland redde. Tienduizend bezoekers genieten van de weelderige en klederdrachten gedragen door de inwoners van verschillende steden uit Sardinië. Verschillende karren getrokken door paarden en ossen trekken door de straten. De straten zijn vol van zang, muziek, hoefgekletter van de paarden en ossen, de geur van wierook en mirto en heel veel bloemen.
De processietocht duurt 4 dagen en totaal wandelen zij een tachtig kilometer met een 5000 personen defileren. De tocht gaat van Stampace tot Nora.
Vriend Max, onze buurman in Cagliari, was aanwezig en heeft ons foto’s verzonden. Wij waren op dat moment in het noorden van Sardinië en hebben deze prachtige manifestatie niet meegemaakt.