We zijn nog steeds zijn we in het heerlijke stadje Soller.

Het is ochtend. Soller ontwaakt. Het zonnetje schijnt op berg en dal. Het vult onze slaapkamer met hevig zonlicht dat door de openstaande luiken naar binnen valt. De ochttendwarmte neemt de plaats in van de frissere nachtluuwte en haalt ons uit bed.

Veel hebben we echter niet geslapen. We liggen voor de zesde dag op rij in de havenkom voor anker. Tijdens ons verblijf waren er op een namiddag zoveel jachten in de ankerbaai aangekomen. De schepen lagen veel te kort op elkaar. Ook naast ons wilden sommigen hun anker gaan droppen. Sommigen vaarden na een degelijke uitleg weg, één ander was koppig en verklaarde ons voor gek. De regel is wie eerst aankomt heeft voorrang en respecteerd de vaarregels. Rond middernacht draaide, zoals voorzien, de wind en botsten vele boten tegen elkaar. Wie sliep werd uit hun droom brutaal gewekt. Geluiden van botsende schepen en daarna gevloek en meningsverschillen vulden de donkere nacht. Wij hebben de meeste buren kunnen overtuigen niet te kort bij ons te liggen wilden ze door geen schip van 14 ton geramd worden. Toch waren er enkele beterweters en die mochten om middernacht hun motor starten en een andere plaats gaan zoeken. Een 20 tal schepen zijn zeewaarts gevaren om hun eigendom van krassen en blutsen te beschermen. Enkelen zijn heel de nacht wakker gebleven en duwden hun schip terug weg bij mogeijk contact met hun buur.

Om 12.20 uur ’s middags vaar ik terug naar de Cosi. Corine zit in een hoekje en we hebben het even moeilijk. Net heb ik onze vrienden, na bijna zeven weken samen, aan de kade afgezet. Marc en Dace vliegen even terug naar België om vandaar terug te keren naar hun woning in Zuid Afrika. Het was een heel gezellige tijd en we hebben veel samen beleefd. Onder ons vieren hebben we 950 mijl hebben gevaren, Noord Afrika bezocht, Gibralter, Costa Blanca, Costa del Sol en Balearen aangedaan. Sommige nachten waren heel rustig, bij andere nachten vielen we bijna uit bed van de golven of daverden we in ons bed van de harde muziek uit disco of strandoptredens. We vaarden door diepte die volgens de kaart onmogelijk waren, we zagen de meest prachtige stranden of bergen die we ons konden voorstellen. We snorkelden op de mooiste plekken van de omgeving. Bedankt Marc en Dace voor julie bezoek, goede reis terug. Nog iets, jullie kookkunst gaan we voorzeker missen.

Gelukkig
bracht deze nacht rust. De ankerplaats is goed gevuld maar iedereen heeft zijn
schip veilig geankerd. Zoals gewoonlijk is het zonnetje van de partij en dringt
de ochtendwarmte door tot aan de kaartentafel waar mij computer staat. De
stroomgroep draait op volle toeren, de watermaker vult onze tanks en de
batterijen worden met 100 amp/uur geladen. De Cosi hebben houdt ons zo voorzien
autonoom te leven zodat we de dure havens niet moeten aanlopen voor water of
elektriciteit, gelukkig maar.

Mijn boer
is vandaag jarig en is ook met zijn schip richting zuiden onderweg. Ik tracht
de locatie van de Sparkle te localiseren maar zijn schip is niet zichtbaar op
het netwerk. Happy Birthday broer.