Haven Roscoff, om 7:30 uur vertrekken we naar Brest.

Alle zeilen omhoog maar er staat te weinig wind. Als we zo voortploeteren doen we drie dagen over de 75 mijl di we voor de boeg hebben.

De Cosi draait zacht op motor en we lopen 7 knopen. Na een uurtje krijgen we er nog een knoopje bij van het meegaand tij.

Varende naast de kust midden tussen de ondieptes en rotblokken genieten we van het prachtige uitzicht. Goed navigeren is de boodschap, één misstap en de stroming duwt ons op de rotsen. Dat nu de motor maar niet uitvalt denk ik bij mezelf.

Plotseling krijgen we bezoek van enkele dolfijntjes. Moeilijk om op het juiste moment een foto te nemen maar het is prachtig hoe zij voor korte tijd naast de Cosi blijven paraderen.

De ruwe kust is prachtig, hier staan tientallen vuurtorens, grote en kleine. Op het land komen we nog steeds bunkers uit de tweede wereldoorlog tegen. Bij de ingang van Brest zien we de vuurtoren naast een bunker gebouwd.

Van hieruit is het ongeveer 12 mijl varen naar de haven Brest “Du Château” waar we om 16:00 aankomen. Met de marifoon gebruiken we kanaal 09 en vragen een plaats aan. We krijgen een ruime plaats langs de wandelkade waar we een mooi uitzicht hebben over het ganse havencomplex, elk schip dat binnen- of buitenvaart merken we op. Gelukkig mag men hier maar aan een snelheid van 3 knopen varen.