Deze middag zijn we in St. Valery bij de eerste sluisopening richting Fécamp uitgevaren.

De voorspelde wind tot 38 knopen raasde door de gereefde genua en zorgde voor een mooie snelheid. We konden net aan de wind varen, de golfslag van de westenwind was te verwaarlozen daar we kort achter de kliffen doorzeilden. Na twee en een half uurtjes zeilen zijn we in haven van Fécamp binnengelopen. Zoals gewoonlijk in Fécamp bleef een oproep op kanaal 9 (Franse havens) onbeantwoord. We leggen ons aan op één van de gammele kopsteigers. De steigers zijn niet gereinigd en zijn voorzien van een dikke laag vogeluitwerpselen. Het is één schuifpartij tot aan het havenkantoor waar geen levende ziel te bespeuren valt. Dat is nu Fécamp en op de koop toe nog een dure aanloophaven ook maar deze ene keer niet. We plannen om morgenvroeg tijdig uit te varen om de 75 mijl naar Cherbourg rustig te zeilen en onderweg van de beloofde zonnestralen te mogen genieten.

In de late namiddag brengt de Sauvegarde du Mer een zeiljacht binnen dat in de problemen is geraakt op zee. Het zeiljacht wordt net achter ons aan de steiger voorzichtig afgemeerd. De oorzaak zijn we niet te weten gekomen, het komt je maar voor.