Het zonnetje schijnt hier al vroeg, Corine slaapt nog. De marktkramer vullen het kleine pleintje. De patron van het lokale hotel L’Eden, restaurant en café samen heeft het druk met kleine espresso’s maken. Het beloofd een mooie dag te worden.

Voorlopig ziet het er naar uit dat we morgen uit St. Valery-en-Caux vertrekken. De lage drukgebieden die de laatste week dag na dag het weer teisterden in de Golf van Biscaje en zo verder het kanaal beheersten schuiven meer noordwaarts. Morgen middag, twee uur voor hoog water, om 11:45 uur kunnen door de sluisdeur van de haven en varen tot in Fécamp.

In Fécamp heb je meer keuze in voedingswinkels dan hier in St.Valery. In de namiddag kunnen we nog inkopen doen en zo de proviandvoorraad terug op peil brengen. Zondag, met het voorspelde mooie weer, maar toch met een sterke bries, zetten we koers tot Cherbourg.

Ik hou het weer in de Golf van Biscaje al een tijdje in het oog en het ziet er voor volgende week voorlopig althans goed uit. Misschien ligt La Coruna binnen bereik. Maar, het weer is niet voorspelbaar en we nemen geen risico’s.