Wij blijven enkele dagen in St Valery en Caux. Het is een leuk klein Falaisestadje. Bij binnenvaren moeten we rekening houden met het getij en zeker de waterhoogte berekenen. De ingang tussen te kademuren valt bij laag water gans droog, men kan er bijna te voet doorwandelen. Onze Cosi heeft een diepgang van 2,30 meter en daar tellen we ruim nog extra bij, afhankelijk van de deining van de zee en een risicofactor op aan de grond varen. Hier gaan de sluizen twee uur voor tot twee uur na hoogwater open.

In de tweede wereldoorlog heeft het stadje een grondige verbouwing gekregen door toedoen van een Duitse generaal Rommel. In het prachtige stadhuis valt een mooie fotoreportage hierover te bezichtigen.

Buiten de mooie dorpskern met kleine winkeltjes en wat horeca zijn hier mooie wandelingen langs de kliffen te maken.